COĞRAFİ ASTROLOJİDE PLANET HATLARI

Güneş

Güneş hattı genelde yaşamınızı olumlu etkiler.  Eğer kendi kişiliğinizi yeterince ifade edemediğinizi hissettiyseniz, o zaman Güneş çizgisi sizin için avantajlı olacaktır. Bu hattaki enerjiler kişilik özelliğinizi beyan ederek kişisel hedeflerinize ulaşmanıza yardım edecektir. Bu hat boyunca şekillenen kuruluşlara ve deneyimlere teşekkür ederek daha çok parlayacaksınız. Kendinize ait hedefleri belirleme yetiniz ve onlara ulaşmak için atacağınız adımlar üzerinde hâkimiyet kuracaksınız. Bunun sonucu olarak da hayatta daha kolay ilerleyeceksiniz. Başkalarının yanında kendinizi doğallıkla savunur bir duruşunuzla görüneceksiniz. Olumlu erkek arkadaşarınız veya aile üyelerinizden kimilerinin bu hattın kimi yerlerinde bulunup sizinle bağlantı kurma fırsatı yaratmaları da olasılık dahilinde. Güneş çizgisindeki alanlarda bir biçimde sizin gösterişli ve fazlasıyla emin hale gelme olasılığınız da var. Bu çizgide yürürken nedenle kötüye kullanılacak fırsatlar veya kişiler kollamak yerine  olumlu sonuçlara yönelmeniz önemlidir. Size yol gösterip tutkunuza ulaşmanızı destekleyenlerin katkılarını hiçe saymak yerine onları kucaklayıp beslemelisiniz. Bu durum size olumlu yolculuğunuzun sonuçlarının da tatminkâr olduğunu garanti eder.

Ay

Eğer duygusal yanınızı keşfetmeyi istiyorsanız veya ev yaşamınızda büyük bir konfor arıyorsanız, bu sizin yolunuzdur. Ay ev konforlarını ve duygusal gereksinimleri temsil eder. Bu nedenle de Ay çizgisi bu alanları vurgular. Yuvalama içgüdünüz daha güçlü olacağı için evinizi bu çizgi üzerinde arayarak ondan yararlanabilirsiniz. Bu çizgi boyunca hareket etmekle siz, geniş aileler için veya tek kişinin yaşayabileceği özgün ve kendi gereksinimlerinize en uygun evi bulmak üzere harekete geçersiniz. Sizin bu çizgiyi izlerken sevdiklerinizle keyifli bir zaman geçirmeniz de mümkündür. Çocuklar, ebeveyniniz, arkadaşlarınız ve diğer akrabalarınızla seçilmiş bölgelerde bir araya gelebilirsiniz. Yemek pişirme, temizlik, bahçeyle ilgilenme ve diğer bakım çalışmaları da aynı şekilde ilgi çekicidir. Çizginin bu alanlarında gezindiğinizde kendinizi özellikle evinizde hissedebilir, böylece kendi evinizin ortamıyla ilgili fikirler edinebilirsiniz. Bir mülke yatırım yapmaktan veya özel ilgi duyduğunuz bazı objeler satın almaktan hoşlanabilirsiniz. Buna karşın, siz çocuk bakımı, yiyecek-içecek sektörü veya evlerde hastabakıcılık gibi mesleklerin dışında bu hat diğer iş alanları edinmek isteyenleri desteklemez. Kimi durumlarda bu çizgi üzerinde yaşayan diğer insanların yaşam koşullarına duygusal tepki gösterebilirsiniz.  Belki diğerlerinin zengin evlerini kıskanabilir veya yoksul birinin durumu karşısında şok olabilirsiniz. Tepkiniz ne olursa olsun, bu çizgi üzerinde hareket eder veya yolculuğunuzu sürdürürken sizin tatmin olmanıza yardımcı olan her şeyi kucaklamalısınız ki bu geçici konukluğunuz sizin iyiliğinize olsun.

Merkür

Merkür aklı yöneten gezegendir. Bu nedenle, Merkür hattınız boyunca alanlara yönelmek eğitim ve araştırma, iş veya iletişim ağı kurmak ve sözleşmeler imzalamak, bilgisayarlarla çalışmak, mal alıp satmak, eşya nakliyatçılığı ve kariyer planlarını ilerletmek gibi entelektüel meşguliyet demektir. Senaryonun aslı her ne olursa olsun, Merkür hattı boyunca hareket etmek yaşamdaki seçeneklerinizi arttırır. Fikirler bu hat üzerinde alanlara kolayca akar ve bu durum aynı zamanda yazıyla ilgili projeler için de idealdir. Siz zihninizi meşgul ettiğiniz sürece bu hat üzerindeyken size sunulan çeşitlilikten memnun kalırsınız. Uyarıya ihtiyacınız varsa bu alan tam da sizin içindir. Ancak siz huzur ve barış arıyorsanız Merkür hattından uzak durmanız kuvvetle önerilir. Aksi halde kendinizi rahatsız ve yerinde duramaz hissedersiniz. Siz durağanlığı tercih edenseniz sıla özlemi çok önemli bir sorun olacaktır. Kalbiniz yerine beyninizin sayısız fırsatlar ve değişikliklerle uyarılacağını bilerek buna öncesinden çok iyi hazırlanmış olmalısınız. Sonuç olarak sosyalleşmenin ve zihninizi genişletmenin keyfini çıkarırsınız.

Venüs

Aşk ve romantizm bu hat boyunca vurgulanır. Eğer size en uygun eşi arıyorsanız, işte bu hat sizin için çözümler üretebilir. Bu büyük ölçüde Venüs’ün sizin doğum grafiğinizdeki doğasına bağlıdır. Ancak, Venüs genellikle olumlu olarak kabul edildiği için bu hat boyunca yapılan seyahatlerde etkileyici kişilerle tanışmak olasıdır. Eğer hâlihazırda evliyseniz, bu sevdiğiniz kişiyle birlikte eğlenerek aranızdaki bağı güçlendirebilirsiniz. Bu hat, balayı için idealdir. Evli değilseniz, potansiyel eşinize rastlamanız mümkündür. Böyle olmasa da, yine de siz onu arıyor olmanın keyfini çıkaracaksınız, çünkü her türlü ilişki yeni bir bakışı hak eder. Bu çizgi boyunca siz kendinize yakın bir arkadaş bulmak veya evlenecek kişiye rastlamak isteyebilir ya da sadece kendiniz için bir yolculukta olmanın zevkini çıkararak seyahat eden veya ziyaretçi olabilirsiniz.  Her iki şekilde de siz sosyal etkinliklerden zevk alarak ve dolaşıp eğlenerek diğer kişilere çekilmiş olursunuz. Ömür boyu sürecek arkadaşlıklar oluşturursunuz. Aynı zamanda yol boyunca siz sanat ve estetik için daha derin hayranlık geliştirebilirsiniz. Bu hat sizin parayla olan ilişkinizi de vurgular. Sizin astral-meviikinizin diğer yönleriyle kıyaslandığında bu epeyce avantajlı bir yerdir.

Mars

Eğer hayatınızda canlılık ve kendi yaşamınızı sürdürme eksikliğiniz varsa, Mars çizgisine yönelin ki size gerekli toparlanışı ve hedefleri tamamlamaya yönelmeyi sağlayabilsin. Yeni bir egzersiz kulvarına girme veya maceracı bir spor dalı şimdiye dek hiç olmadığı kadar sizi memnun edebilir. Ancak birçok durumda çatışma ve mücadele gezegeni Mars’a yakınlaşmadan önce aklı başında bir uyanıklık gerekebilir. Normalde öyle olmaması gerekirken, kendinizi tehlikeli riskler almış halde ve fuzuli kazaların içinde bulabilirsiniz. Aynı zamanda öfkeniz burnunuzda, mahsurlu çatışmalar içine kolayca girmiş şekilde olabilirsiniz. Bu çizgi üzerinde özellikle erkekler arasında bol miktarda rekabet görülür. Eğer bu hatta yalnız başınıza yolculuk ediyorsanız gereksiz riskler almaktan ve belalı alanlardan uzakta durmaya özen göstermelisiniz.  Aynı zamanda hapsedilmiş enerjiyi veya öfkeyi kontrol edebilir veya rekabetçi sporlara yönlendirerek onlardan yararlanabilirsiniz.  Bu hat Mars tarafından yönetilen iş ve profesyonellik alanları için yararlı olabilir. Bunlar atletler, silahlar, sporlar, üretim ve satış, kasaplık, metalurji, cerrahlık, kaynakçılık ve diğerleri olabilir.

Jüpiter

Jüpiter genelde refah ve şans gezegeni olarak kabul edilir. Bu nedenle bu hat üzerinde hareket etmek ufkunuzu genişletmeye ve birçok ödüller edinmeyi deneyimletecektir. Yükseköğrenim, yayıncılık, ruhsallık peşinde olmak, sporlar, diplomasi ve seyahat de bu çizgi üzerinde altı çizilmesi gerekenlerdir.  Bu alanlar yaşamda sizi desteklemesi bakımından idealdirler. Diğerlerine karşı yardımsever, kendi iyi kaderinizi paylaşmaya istekli hissedersiniz. Bunun karşılığında diğer insanların da size cömert davrandıklarını görürsünüz. Bu alanlara beklenmedik armağanlar ulaşabilir. Nereye giderseniz Tanrı’nın size gülümsediğini hissedersiniz. Burada tek mahsur sizin heybetli haline gelmeniz ve hiçbir şeyin yanlış olamayacağını düşünerek belayı davet etmenizdir. Yaşam içinde yüksek ideallere ulaşabilmek için küstahlıktan uzak durmanız gerekecektir. İyi dozdaki sağduyu ve alçakgönüllülük ile siz bu yolculuklardan yararlanabilir ve Jüpiter çizgisi boyunca iletişim içinde olabilirsiniz.

Satürn

Bu konum uzun vadeli hedeflerinizi takip etmek için zemin hazırlar. Siz kendi hedeflerinizi gerçekleştirmek için düzenli çabalarınızdan yararlanmanız uygun olur. Satürn gezegeni genelde çok çalışmayla bağlantılıdır. Eğer çok çalışırsanız, karşılığında armağanlarınızı bu çizgi boyunca alırsınız. Amacınızı sezinler ve hedeflerinize odaklanma yeteneği edinirsiniz. Ancak kısa yolu deneyip projeleri tamamlamazsanız, kendi isteklerinizi gerçekleştirebilmek için sarf ettiğiniz çabalar boşa çıkacaktır. Siz sabırlı biri olarak çok çalışmanın sonunda armağan olduğunu bilirseniz, bu çizgiyi katetmenin getireceği ödüllerle mutlu olursunuz. Tutkularınızı yansıtmaya zaman ayırmak ve onlara sakince ve emin olarak ulaşmak için kendinize izin verirsiniz. Öngörülmeyen engeller karşısında hayal kırıklığı yerine siz onları meydan okumalar olarak görürsünüz. Her nasılsa eğer siz daha ılımlı biriyseniz bu yörede olmayı seçmeyebilirsiniz. Bu hattaki yolculuklar ve hareketler düşünmeden alınan kararlar yerine dikkatli planlama ve detaylara özen göstermeyi gerektirir. Eğer siz eğlence için değil de iş nedeniyle buraya hareket ediyorsanız bu konumun size sunduklarından daha çok memnun kalırsınız. İş arkadaşlarıyla güçlü işbirlikleri oluşturur ve sözleşmeler imzalayabilirsiniz.

Uranüs

Yaşamının tekdüze olduğunu hissediyor ve hayatında heyecan ya da ani değişiklik arıyorsan, bu hat senin takip etmen içindir. Uzun süredir gelmekte olan değişiklikleri gerçekleştirmekte kendini özgür hissedebilir ve eski zamandan kalma gerçek seni aktif hale getirebilirsin. Artık ayağın zincirli değil! Sonuç olarak kendi bağımsızlığınıza ulaşma atılımlarında sınırı aşmamak için dikkatli olmaya gereksiniminiz olabilir. Sevdikleriniz, siz onları yeni bulduğunuz coşkularınızın içine katmadıkça kendilerini biraz yabancılaşmış hissedebilirler. Bazı durumlarda kendinizi bu çizgide yerleşik tutmak zor gelebilir. Belki de siz yerleşmeyi ve yaşamınızda yeni bir dönem açmayı tasarlamış olabilirsiniz, ancak beklenmedik bir durum planlarınızı değiştirebilir.  Belki siz sadece yerleşmediğinizi hisseder ve aceleyle yeni bir fırsatı değerlendirerek başka bir yere geçebilirsiniz.  Eğer burada yerleşirseniz bütün eski alışkanlıklarınızı terk edip geride bırakmanın mutluluğunu yaşarsınız ve yeni hedefleriniz, yeni ilgi alanlarınız ve yeni bir yaşam yolunuz olur. Belki kariyerinizde bir değişiklik yapmaya susamış olmanıza karşın kendinize uygun bir iş bulamamış olabilir veya belki de sadece sosyal yaşamınızı canlandırmak isteyebilirsiniz. Yanıt, Uranus hattıdır. Bir parçanızı sonsuza dek kaybetmiş ve yenilenmiş özgürlük duygusunu keşfettiğinizde gençleşmiş hissedeceksiniz.

Neptün

Bu çizgiyi her iki yana hareket ettirmek barış ve ruhsal yenilik duygusu verir. Bu yer sizi yumuşak davranmaya ve hedeflerinizi yansıtmaya teşvik eder. Tutkularınıza ulaşmak veya maddi zenginlik edinmek üzere çok çalışmaktansa yeni amaç arayışına girersiniz. Bu nedenle burası doğada veya deniz kenarında veya kişisel olarak sakin bir tatil için ideal bir yerdir. Çok çalışma, planlama ve yapılaşma gibi atılımlar gerektirmez. Burada siz ne kadar esnek olursanız yenilenmiş gerçek amacınızı sezinlemiş biri olarak o kadar da yararlanırsınız. Sadece çalışma saatleri esnekse ve yaratıcılık akıyorsa belki sanatsal veya insancıl proje ele alınabilir. Bu yerle ilgili anahtar, keskin isteklerde bulunmak yerine kendinizi akışa bırakmaya izin vermektir. Bu çizgi üzerinde hareket etmek sizin hayatınızı yükseltmek açısından devamlılık yerine kısa ömürlü özelliktedir. Bu nedenle siz de kalıcı sözler vermek konusunda bu çizgi üzerinde yolculuk yaparken bir şekilde dikkatli olmalısınız. Sizin ayırt edici güçleriniz keskin olmayabilir. Başka bir değişle siz ruhsal olarak inzivaya çekilmenin veya bir din öğretmeniyle iletişim kurmanın yararlarını görebilirsiniz, ama yaşamınız boyunca yaptığınız birikimi belirli bir grup veya guruya hibe etmek konusunda ihtiyatlı olmalısınız.

Pluto

Eğer bu çizgiyi takip edecekseniz, dönüşüme hazır olmalısınız. Pluto yaşamınızda bu mekân üzerinde güçlü etkisi ile güçlü bir gezegendir. Büyük değişiklik deneyimleri memnuniyetle kabul görebilir ya da ağır bir bedel ödenebilir.  Eğer değişiklikten hoşlanmıyor, güvenli ve yerleşik olmaktan hoşlanıyorsanız, bu hatta yolculuk etmemekle iyi bir seçim yapmış olursunuz. Ancak siz meydan okumayı öne çıkarmayı seven biriyseniz burası sizi tahrik edecektir. Her iki durumda da değişim kaçınılmazdır ve eğer siz buraya yolculuk etmeye ya da yerleşmeye niyetliyseniz ekstra güvenlik önlemleri almanız önemle tavsiye edilir. İlişkilerinizi azami dürüstlükle yönlendirmeniz gerekir. Herhangi el altından yapılan davranış, ne kadar önemsiz görünse de gelip sizi usandırıp taciz edecektir. Kalbinizdeki en iyi yeri verdiğiniz sevdiklerinizin aklı başında sözlerini dinleyin. Ancak ayırt etmeyi öğrenmeniz gerekecektir. Kendini arayan insanların sizi boş yere etkilemediklerinden emin olmalısınız. Kişisel derin yansımadan yararlanabilir veya belki kişisel gelişiminiz ve ruhsal konularda araştırma yapabilirsiniz. Bu mekanda çıkarım gücünüz daha keskin göründüğü için aynı zamanda araştırma projeleri geliştirilebilinir.

Chiron

Bu hattan geçerken sizin fiziksel, duygusal ve ruhsal durumlarınızın sağlıklı olması gündeme gelir. Bu nedenle bu alan dinlenme, rahatlama, şifa çalışması, kendi kendine yardım kursları, atölye çalışmaları ve manevi inziva için idealdir. Ortodoks ve alternatif şifa yöntemleri de yararlı olabilir. Eğer kendinizi yorgun ve fazla çalışmış hissediyorsanız o halde bu hat boyunca burada olmanın keyfini çıkarabilir, dinlenip gevşeyebilirsiniz. Tatil ve sağlık kaplıcaları büyük yarar sağlayacaktır. Öte yandan kendinizin şifa verme veya yöntemini öğretme çalışmalarınız da yararlı olabilir. Başkalarına destek olmanın coşkusu ruhunuzu yatıştırabilir. Mesele kendiniz veya diğerleri ya da her iki taraf için kendinizi gençleşmeye odaklamanızdır.  Bazı durumlarda bu alanda bir olay ya da kişi size geçmişle ilgili çağrışımlarda bulundurabilir. Bu olaylarla duygusal ağrılar yaşayabilirsiniz. Buradan sizin üzüntülerinizi bir kenara bırakarak yaşamınızda ilerlemeye yönelik bir fırsat yaratabilirsiniz.  Bu hatta iki taraflı yürümek, ruhunuzu canlandırıp yeni umutlar ve sonsuz olasılıklar sunar. Biraz çocuksu masumiyeti yeniden kazanma zamanıdır. Oyunun basit zevkleri çok şifalandırıcı olabilir. Bu konum yaşamınızda sizi özgürleştirici değişiklikler yapmaya teşvik edebilir..

Kuzey Ay Düğümü

Bu hat boyunca kader güçlü bir rol oynar. Yöreye karşı büyük bir bağlantı duyabilir,  ya da daha önce kesinlikle tanıdığınızı hissettiğiniz kişilerle karşılaşabilirsiniz. Bu hat üzerinde hareket ettikçe geçmiş yaşamların ödüllerini toplayabilirsiniz. Geçmiş yaşamda yaptığınız hatalar nedeniyle zor durumlarda kalma olasılığınız da mevcuttur. Alınyazısının yaşamınızda nasıl rol oynadığını yansıtabilmek için deneyimlerinizi bir gazetede yayınlamak yararlı olabilir. Bu hat boyunca hareket ettiğiniz sürece öğrendiğiniz dersleri ileriki yaşamınızda diğerlerine öğretebilirsiniz.

Deneyimlerinizi bir gazete veya dergide yayınlamanız daha sonra alın yazısının yaşamınızda nasıl bir rol oynadığını görüp anlamanız bakımından yararınıza olabilir. 

Güney Ay Düğümü

Bu hat boyunca kader güçlü bir rol oynar. Yöreye karşı büyük bir bağlantı duyabilir,  ya da daha önce kesinlikle tanıdığınızı hissettiğiniz kişilerle karşılaşabilirsiniz. Bu hat üzerinde hareket ettikçe geçmiş yaşamların ödüllerini toplayabilirsiniz. Geçmiş yaşamda yaptığınız hatalar nedeniyle zor durumlarda kalma olasılığınız da mevcuttur. Alınyazısının yaşamınızda nasıl rol oynadığını yansıtabilmek için deneyimlerinizi bir gazetede yayınlamak yararlı olabilir. Bu hat boyunca hareket ettiğiniz sürece öğrendiğiniz dersleri ileriki yaşamınızda diğerlerine öğretebilirsiniz.

Yazı bir yerlerden derleme olup bana ait değildir.

Bir cevap yazın

error: Content is protected !!