ASTEROİDLERDEN SERPİNTİLER

Son yıllarda astroloji kamuoyunu en çok işgal eden konuların en nemlisi de Asteroidlerdir. İster birileri hiç ilgilenmesin, isterse klasik astrologlar karşı çıksın artık hiç önemli değil. Asteroidler küçük ve emin adımlarla ilerlemektedir astroloji meydanlarında. Tabii ki hemfikiriz. Bu bakımdan son senelerdeki bu asteroid akınından uzak kalmadan biraz katkıda bulunmakta yarar var.

Güzel bir benzetme ile başlamak istiyorum “Eğer Neptün güçlü bir içecekse, Lilith bir halüsinojendir”. Demiş ünlü bir yazar

Astroloji ’de Üç adet Lilith vardır. Ancak biz burada Kara Ay lilith’den bahsedeceğiz.

Bu, Ay’ın Dünya’dan en uzak yörüngesindeki nokta olan ay zirvesini temsil eden en yaygın olarak anılan Lilith’tir. Özellikle cinsellik ve gizli arzular açısından gölge tarafımızı sembolize eder. Lilith, kadınların bağımsızlığı, güç ve özerklik arzusu, kadın cinselliği ile ilgilidir. İntikam, tahakküm, kaos da dahil olmak üzere daha karanlık bir anlamı vardır. Lilith’in birincil alanı bilinçdışıdır. Yüzeye gelince, Kara Ay Lilith, en azından onu bütünleştirmeyi öğrenene kadar oldukça yıkıcı şekillerde tezahür edebilir. Lilith en çok cinsel kurtarıcı rolüyle tanınır. Kundalini enerjinizi serbest bırakması için onu çağırın, ancak sonrasında gelenlere de hazır olun. Kültürümüzün en ikonik cinsel ilham perilerinin hepsinde Lilith’in rolü vardır. Lilith kişisel düzeyde, kışkırtmayı sever. Bir sohbeti daha iyi ya da daha kötüsü için renklendirmek istediğinizde enerjisini çağırın. Şiddetli bir mizah anlayışı olan kişilerin çizelgelerinde genellikle güçlü bir Lilith vardır.

Doğum haritanızdaki Kara Ay Lilith’in konumu ruhunuzda saklı sırlarınızın nerede olduğunu söyler. Lilith’in burcu, kendi gücünüzü nasıl bulabileceğinizi ve korkularınızın üstesinden nasıl gelebileceğinizi ortaya koyar. Bu nokta genellikle bastırılır ve reddedilir, bu sizin gölge benliğinizdir. Lilith Burcunuz cinselliğinizin karanlık tarafını aydınlatıyor. İfade etmekten korktuğunuz, sizi aynı anda savunmasız ve güçlenmiş hissettiren vahşi cinselliktir. Bu işaret aynı zamanda işler kötüye gittiğinde ortaya çıkan şeydir. Bu enerjiyi olumlu bir şekilde ifade etmek için elinizden geleni yapın, çünkü Lilith uygun şekilde kanalize edilmezse yıkıcı olabilir.

Eros Kavuşum Psyche

Psyche Eros kavuşumu ile partnerlerin ruhları arasında derin ve derin bir bağlantı oluşur. Bu özellik, duygusal ve cinsel enerjinin uyumlu bir karışımını gösterir ve karşılıklı anlayış ve tatmin duygusu yaratır. Ruhun bütünlük yolculuğunu temsil eden Psyche ile arzu ve tutkuyu simgeleyen Eros’un buluşması ikinli arasında güçlü bir bağı ateşler. İlişkilerinde fiziksel alemin ötesine geçen bir aşk yaşama potansiyeline sahiptirler. Bağlantıları yalnızca yüzeysel arzulara dayanmaz, aynı zamanda birbirilerinin duygusal ihtiyaçlarına dair derin bir anlayışa da dayanır. Cinsel birliktelikleri, duygularının derinliklerine erişmelerine ve gizli yönlerini ortaya çıkarmalarına olanak tanıyan kutsal ve dönüştürücü bir deneyimdir. Birbirilerinin iç dünyalarına çekilirler. Daima ilişkilerinin duygusal ve psikolojik yönlerini keşfetmeye ve beslemeye çalışırlar. Bu yön, aşkınızın yalnızca zevk ve tatmine odaklanmadığını, birbirinizin arzularını, korkularını ve kırılganlıklarını daha derin bir şekilde anlamanızı da kapsar…….

Eros Kavuşum Venüs

Tutku ve arzunun asteroidi Eros, sevginin ve şefkatin gezegeni Venüs ile aynı hizaya geldiğinde, içinizde güçlü ve yoğun bir enerji açığa çıkar. Bu kavuşum, şehvetli ve romantik eğilimleriniz arasında derin bir bağlantı olduğunu gösterir. Arzularınızı ve duygularınızı uyumlu bir şekilde harmanlama konusunda doğuştan gelen bir yeteneğe sahipsiniz, bu da derin bir duygusal deneyime yol açar. Eros Kavuşum Venüs, erotizm ve sevginin birleşimini temsil eder ve en derin arzularınızı hassasiyet ve sıcaklıkla ifade etmenize olanak tanır. Bu yön, çekici çekiciliğinizin büyüsüne kapılan, başkalarını kendinize doğru çeken güçlü bir manyetizmayı teşvik eder. Sevgiye ve yakınlığa yaklaşımınız şehvetlidir ve fiziksel alemin ötesine geçen güçlü bir bağlantıyı çağrıştırır…

Eros 90 Mars

Tutkulu aşkı simgeleyen asteroit Eros, iddialılığın ve saldırganlığın gezegeni Mars ile kare açı oluşturduğunda, kendinizi yakın ilişkilerinizde karmaşık dinamikler arasında gezinirken bulabilirsiniz. Bu yön, bazen ilişkilerinizde gerilim ve zorluklar yaratabilecek güçlü ve yoğun bir cinsel enerjiye sahip olduğunuzu gösterir. Arzularınız ve tutkularınız güçlüdür ancak aynı zamanda bunaltıcı da olabilirler ve potansiyel olarak çatışmalara yol açabilirler. Erotik enerjinizi kanalize etmenin sağlıklı yollarını bulmanız çok önemlidir, böylece yıkıcı şekillerde tezahür etmez.

Psyche 90 Venüs

Psyche ve Venüs’ün arketipleri iç içe geçtiğinde, yaşamın güzelliğinin senfonisi derin seviyelere yükselir. Hayatın sunduğu en tatlı deneyimlerle birlikte çekme, tezahür ettirme ve alma güçleri yükselir. Psyche, ilahi doğanızı yeniden keşfetme ve kucaklama temalarını öne çıkarıyor, ancak yolculuğu rekabeti, kıskançlığı ve ilişkilerin karmaşıklığını yansıtan zorluklarla işaretleniyor. Bu denemeler genellikle Psyche’nin, Venüs’ün kıskançlığının bir dizi zorlu göreve yol açtığı ve sonunda Psyche’yi gerçek aşkına ve ilahi dönüşümüne yönlendirdiği efsanevi yolunu yansıtır….

Hygeia’da

Birçok astroloğun kullandığı SolarFire programında bilinen dört büyük asteroidin dışında Bir de Asteraea ile Hygeia  adlı iki asteroid daha vardır. Ancak yorumda bunların sadece bulunduğu burç ve evlerde birkaç satırı geçmeyen kısır yorumlara rastlarsınız. Ben burada Hygeia’dan bahsedeceğim.

Asteroid Hygeia, asteroitlerin dördüncü en büyüğüdür ve Güneş’in yörüngesinde dönmesi 5½ yıl sürer. Asklepius’un (tıp tanrısı) kızı olan Yunan sağlık tanrıçasının adını almıştır. Sağlığın, temizliğin ve sanitasyonun kişileştirilmesi olarak, asteroid 10 Hygeia’nın astrolojideki bu şeylerle ilgili olduğunu düşünebiliriz.

Mitoloji’de Hygeia

Hygieia bir Tanrıçadır Yunan mitolojisi (ayrıca şöyle anılır: Hygiea veya Hygeia; /haɪˈdʒiːə/; [1] Eski Yunanca :γγιεία veyaγΓεία, Latince: Hygēa veya Hygīa). Hygieia bir sağlık tanrıçasıdır (Yunanca :γγίεια – hugieia[2]), temizlik ve hijyen. Onun adı “hijyen”kelimesinin kaynağıdır. Hygieia, Olimpiya tanrısı Apollon’un oğlu olan Yunan tıp tanrısı Asklepius ile ilgilidir. Hygieia en çok Asklepius’un kızı olarak anılır. [3] ve karısı Epione. Hygieia ve dört kız kardeşinin her biri Apollo’nun sanatının bir yönünü icra ettiler: Hygieia (sağlık, temizlik ve sanitasyon); Her derde deva (evrensel çare); Iaso (hastalıktan iyileşme); Aceso (iyileşme süreci); ve Aegle (parlak sağlık).

Asteroid Hygeia Anahtar Kelimeler

Sağlık, hijyen, gelenek ve doğal tıp, doktorlar ve şifacılar, hastalık, hastalık, toksinler, zehir korkusu, doktor korkusu, tıbbi sonuç korkusu, hipokondri, kontrol edilmekten çekinme, ameliyatlar, yanlış teşhis, uyuşturucu kullanımı, diyet, aile ve arkadaşların sağlığı konusunda endişelenme.

Hygeia Koç Burcunda: Sağlık konusunda proaktif olan biri için ideal bir yerleşimdir. Mantıklı ve titiz bir sağlık planınız var. Egzersize öncelik veriyorsunuz ve hevesli bir atlet veya dövüş sanatçısı olabilirmeniz mümkün. Sağlıklı ve formda kalmak için fiziksel zorluklardan yararlanmaktan hoşlanıyorsunuz. Koç burcundaki Hygiea, tutku ve eylem için ideal bir yerleşimdir. Mükemmellik hayallerinizin peşinden gitmeye heveslisiniz ve sağlığınız konusunda proaktif olabilirsiniz. Sağlık konusunda yüksek standartlara sahipsiniz ve hijyeniniz konusunda seçici olabilirsiniz. İhtiyatlı davranırsınız ve içgüdülerinize göre hareket etmenize yardımcı olması için yargınızı kullanırsınız. Cesaretli ve cesursunuz ve eylemlerinizde kendinize güvenebilirsiniz….

Sinastride Hygeia Koç Burcunda

Sinastri Tablosunda Koç burcundaki Hygiea, partnerlerin birbirlerinin sağlığı ve iyiliği konusunda yoğun bir tutkuya sahip olduğunu gösterir. Birbirlerinin hırslarına ulaşmalarına yardımcı olmak için isteklidirler. Hygiea partneri dikkatlidir ve Koç partnerine rehberlik etmek için takdir yetkisini kullanır. Dengeli bir bakış açısına sahiptir ve eleştirel olabilir. Hygiea partneri sağlığa ve iyiliğe dikkat eder. Hygiea kişisi yardımseverdir ve Koç partnerine yardımcı olmak için istekli olabilir. Koç partnerinin hırslarını yükseltir ve sağlık hakkındaki fikirlerini paylaşmaya açık olabilir. Hygiea partneri şifa için yüksek standartlara sahiptir ve doğrudan ve samimi olabilir. Koç partnerinin sağlık ve iyiliği için potansiyellerini analiz etmesine yardımcı olurlar. Koç partneri yoğun ve tutkulu ve güçlü olabilir. Koç kişisi Hygiea partnerini cesaretlendirir. İlişkiye şakacılık ve coşku getirir. Koç kişisi hedefleri konusunda tutkuludur ve kendisini başkalarına kanıtlamak için isteklidir. Koç kişisi cömerttir ve Hygiea partnerine karşı sıcak ve koruyucu olabilir. Koç burcu partneri düşüncelidir ve sevgi dolu ve samimi olabilir. Özgündürler ve bağımsızlıklarını göstermeye isteklidirler. Koç burcu partneri, Hygiea partnerinin benzersiz özelliklerini teşvik eder. Koç burcu uyumluluğundaki Hygiea, romantizm ve arkadaşlık için en iyisidir. Partnerler birbirlerini motive eder ve birbirlerinin gelişmesine yardımcı olabilirler….

Gufran Erkılıç

error: Content is protected !!