BURÇLARA GÖRE DEKORASYON

Koç Burcu

Ateş grubundan olan koç burcu insanları, hareketli, atılgan ve hırslıdırlar. Evleri de kendilerini yansıtacak biçimde olmalıdır. Kırmızı renk ve tonları Koç burcunu çeker. Bu nedenden de bu renklerlerdeki mobilyalar, onların dekorasyon da ağırlık verecekleri mobilyalar olacaktır. Deri döşemeler ve sportif aksesuarlar Koç insanının vazgeçemediği nesnelerdir. Ayrıca kendi evlerini kendileri dekore etmeyi severler. Bir yerleri sık sık yıkıp, yeniden yapmak hoşlarına gider. Ahşap eşyalar ve geni mutfaklara meraklıdırlar. Kumaşlarda ise basit desenlere ve bir rengin tonlarına önem verirler.

Boğa Burcu

Yerleşik düzeni ve aile hayatını çok seven boğa burcu insanı bu özelliğini ortaya çıkaracak ölçüde yumuşak renkli mobilyaları tercih edecektir. Krem veya uçuk mavi tonlarda imal edilmiş döşemeleri olan mobilyalar onlar için idealdir. Bakır, pirinç ve bronz ağırlıklı eşyalar, çeşitli türdeki şömineler,Boğa burcunun güzelliklere ve lükse olan düşkünlüğünün belirtisidir. Döşemelik kumalarda ise,düz zemine yerleştirilmiş, özellikle de çiçek ve yaprak desenlerinden hoşlanırlar. Mutfak dekorasyonu da özen gösterdikleri bir konudur.Tipik bir Boğa evinde karşınıza sık sık kadife kumaşlar ve brokarlar çıkar.

İkizler Burcu

Nerede ve ne yapacağı belli olmayan İkizler burcu çift karakterlidir. Kendisini en iyi gri ve karışık renkli döşemeler arasında ifade edebilir. Ama doğallığı sevdiği için açık mavi, yada sarı renkle uyumlu olacaktır. Evini ve özellikle elektroniğe olan merakından dolayı modern eşyalara ve elektronik cihazlara evinde fazlaca yer verir. Gösterişe bayılır. Dev ekranlı televizyonlar ve büyük müzik setleri tercihidir. Büyük kapılardan, geniş pencerelerden hoşlanır. Ancak İkizlerin tarzı, kesinlikle ağır bir dekorasyon değildir. Kumaşlardaki tercihi ise genellikle çizgili ve kareli desenlere sahip olanlarıdır.

Yengeç Burcu

Burçlar kuşağında evine en meraklı burç Yengeçtir. O kararlı ve yaratıcıdır. Karmaşık şeyleri hiç sevmezler. Bu yüzden de beyaz,gümüş ve violet renkli mobilyalar onlar için idealdir. Evine aşırı düşkün olan yengeç burcunun aksesuarlarda en büyük tercihi gümüş eşyalardır. Zevkine düşkün olduğu için hamak,hamakta okuyacağı kitapları için mütevazı bir kitaplık mutlaka bulunacaktır. Evindeki bir odayı titizce misafirleri için döşemeyi ihmal etmez. Gümüşün yanı sıra,cam bardaklardan da vazgeçemez. Evini gösteri aracı olarak değil, kabuğuna çekilebileceği bir mekan haline getirmek için dekore eder.

Aslan Burcu

Gösterişi ve ilgi çekmesini çok seven Aslan burcu insanının en önemli özelliklerinden birisi de lükse olan merakıdır. Sarının tüm tonlarındaki mobilyalar onları çeker. Altın aksesuarlar,14.Louis stili koltuklar kendini ihtişam içinde gerçek bir kral gibi hissedeceğinden Aslan için idealdir. Dekorasyon zevki biraz pahalıdır. Lüks kumaşlardan, deri koltuklardan ve abartılı mobilyalardan hoşlanır.Yengecin tam tersine o evini tam bir müze gibi dekore ederek gösterişe büyük önem verir. Zevki pahalı olduğu kadar yaratıcıdır da. Şamdanlar, altından yapılmış biblocuklar tam ona göre şeylerdir.

Başak Burcu

Hayatı olduğu gibi gören gerçekçi insanlardır Başaklar. Orta tonlardaki gri renklerden olumu döşemeler, düşük ayarlı altın ve gümüş aksesuarlar tam onlara göredir. Ayrıntıya fazla önem verdiği için bol raflı dolaplar, dantelli örtüler onlar için idealdir. Zarif aksesuarlar ruhunun derinliklerinde saklı olan inceliğin göstergesidirler. Mutfak bata olmak üzere evde çok titizdirler. Onların evinde tek bir kırılmış yer karosu ve veya bozuk bir vana görmek mümkün değildir. Eşyalarının çoğu detayları olan mobilya ve aksesuarlardır. Onların kullanacağı eşyalar mutlaka ayrıntılı şeyler olur.

Terazi Burcu

Monotonluğu sevmeyen ve hayatı iniş çıkışlarla dolu olan terazi burcu insanları dekorasyonda da ne istediğini iyi bilirler. Uçuk yeşil,mavi ve sarının tonlarından döşenmiş mobilyalar onları çeker. Bakır ve kurşundan yapılmış aksesuarlar onların dekorasyona düşkünlüklerinin göstergesidir. Sanki doğuştan dekoratördürler. Uzun ve, alçak ve rahat koltuklar vazgeçemedikleri mobilyalardandır. Renk seçiminde bir de pastel renklere çok önem verirler. Renk kombinasyonunda gerçekten ustadırlar. Evlerini döşerken pahalılığa değil zevkli bir görünüme önem verirler.

Akrep Burcu

Akrep’e en uygun renk kırmızıdır.kırmızı ve kırmızının tüm tonlarından meydana gelen döşemeler akrep burcu insanını çeker. Demirden ve çelikten yapılmış aksesuarlar kırmızıyı en iyi tamamlayan metallerdir. Karamsar tabloları da eksik etmez. Bunlar ise onun karamsarlığını dile getiren parçalardır. Keyif yapmayı da sevdiğinden duvar süsleri ve resimlere geni yer verir evinin dekorasyonunda. Evinin içinde gizli odalar ve gizli bölmeler olmasından da çok hoşlanır. Cinselliği en güçlü burç olduğundan akrebin yatak odasının dekorasyonu da fazlasıyla alakadar eder. Kırmızı rengin buradaki önemi de büyüktür.

Yay Burcu

Yay burcu insanı özgürlüğüne çok dükündür.Farklı olmayı sever. Morumsu renkler ve violet renginden döşenmiş mobilyalar Yay insanını çok etkiler. Mat metallerden oluşan aksesuarlar ise onun doğallığına olan düşkünlüğünün bir göstergesidir. Ayrıca evinde uzak ülkeleri anımsatan posterler de kullanır. Aksesuarlar arasında sporla ilgili objelerin de yer alması mümkündür. Canı tez olduğundan evini dekore ederken uzun süreli projelere rağbet etmez. Dekorasyona pek de meraklı olmadığından kuralcılıktan bu konuda da çok uzaktır.

Oğlak Burcu

Geçmişe sıkı sıkıya bağlı kimselerdir. Oğlaklar koyu kurşuni,nefti ve koyu kahverengi döşemeli mobilyalar onlar için idealdir. Evini seven oğlak insanı klasik modellerden aksesuarlar, antika eşyalar ile evini doldurmaya çalışır. Antikaya özel bir merakı vardır. Evinde kullanacağı aksesuarlar da klasik saatler, kum saati gibi değişik aksesuarlar olacaktır. Dekorasyon için en çok para harcayan burç olacaktır. Çünkü yaptığı her türlü harcamayı yatırım gözüyle görür. Evde işe mutfağı büyütmekle balar. Ancak bir süre sonra evin her tarafında yepyeni bir şeyler yaptığı görülecektir.

Kova Burcu

Dahilerin ve yaratıcı insanların burcu olan kova burcu bunu evine de yansıtır. Gece mavisi ve bazen batıcı mavi tonlardaki döşemelerden çok etkilenir. Uzay görünümlü aksesuarlar onların bilime ve bilim kurguya olan ilgilerinin göstergesidir. Sürrealist mobilya ve biblolar süse düşkünlüğünü, elektronik aygıtlar ise rahata olan düşkünlüğünü gösterir. Bu burcun mensupları sık,sık eşya değiştirir ve evlerini yenilerler. Rahat bir dekorasyonu tercih ederler ve ellerine gelen türdeki şeylerden hoşlanmazlar. Bazen tek bir rengin farklı tonlarıyla da tüm evlerini döşeyebilirler. Kural dışı bir dekorasyoncudurlar.

Balık Burcu

Duygusal ve yumuşak huylu olan Balık burcu insanını violet ve açık mavi tonlardaki döşemeler çok etkiler. Kendisini daha huzurlu ve daha mutlu hissetmesini sağlayacak olan romantik posterler ve eşyalar onun kişiliğinin en güzel göstergeleridir. Hem gelenekseldir, hem de radikal olmayı başarır. Oldukça uçuk parçaları bir araya getirip uyumlu bir şeyler yapmayı sever. Zaten balık burcu mensupları gelenek ve göreneklere göre değil, hissettikleri gibi dekorasyon yapmalıdırlar. Bu özelliğe sahiptir ve iyi bir ev atmosferi ve döşemesi vardır.

Gufran Erkılıç

Bir cevap yazın

error: Content is protected !!