HYLEG (YAŞAM SAHASI)

Sağlık. Konusunda en önemli faktörler GÜNEŞ, AY, YÜKSELENDİR

Güneş hayat gücünü ve kalbi idare eder. Ay, mide ve feminen fonksiyonların idarecisidir. Yükselen toplu akışı ‘idare eder. Güneş, ay, yükselen ile beraberlik içindeyseler bulundukları – veya + burca göre düşünceyi ve vücut kısımlarını anlatırlar. Haritada güneş, aşağıya düşmüşse konum güçlü değildir. Ay da – Açı almışsa bulunduğu burcun özelliğine ve yükselenin idare ettiği konuya göre bir hastalık er geç görülür. Horoskop’un yukarısındaki açılar büyük önem taşırlar. Ateş grubu burçları yükseliyorsa hastalıklara direnç verir. Su grubu burçları ve oğlak zayıf konumdur (Özellikle gençler için ).
Diğer burçlar elementlerine göre bu grupların arasında kalırlar
Hayatın ne kadar süreceği veya bir çocuğun sağlık açısından nasıl büyüyeceği ve hangi hastalıkları geçirebileceği konusunda şöyle hareket edilir:

I. evin çizgisinin 1/3′ünün üzeri, VII. , IX.,X.,XI.ev çizgilerinin 2/3′ünün üzerinde yer alan kısım HYLEG sahasıdır
Güneş bu alandaysa HYLEG’i anlatır ve hayatın ne kadar süreceğine cevap verir. Bu bölgede güneş yerine ay varsa o zaman söz sahibi olan aydır. İkisi de burada yoksa o zaman yükselen planetin ve yükselenin açılarına bakılır. HYLEG kötü açılar aldıysa güneş ve ay zayıf burçlarda ve birbirine – açılar yapıyorlarsa, zayıf bir burç yükseliyorsa kötüdür. Satürn’ün yaptığı 0°, 90°, 180°ler ve jüpiter’in marsa yaptığı 90, 180′ler en kötü olanlardır. Bunlardan birisi LVII. evdeyse veya pluto veya mars buradaysa özellikle daha da kötüdür.

HYLEG pozisyonunda böyle kötü konumlar varsa çocuk erken ölebilir ve açıların karışımı varsa genç yaşta ölebilir veya orta derecede yaşar. Eğer güneş veya ay XII. evde ve zayıf durumdaysalar veya HYLEG buradaki bir planetten – Açı almışsa hastanelere düşme veya gizli seyreden bir hastalıktan ölüm anlamına gelebilir.

ÖNCÜ BURÇLAR

Baş, mide, dizler, göğüsler, böbreklerden gelebilecek tehlikeleri anlatır.

SABİT BURÇLAR

Boğaz, kalp, seksüel organlar, alt, bacaklar, makattan gelebilecek tehlikeleri gösterir.

DEĞİŞKEN BURÇLAR

Akciğer, karaciğer, üst bacaklar, bağırsaklardan gelebilecek tehlikeleri anlatır. Koç, akrep, mars hastalıklara ateş ve kazalara eğilimlidirler.
Boğa, çocuklarda kramplara, diş zorluklarına sebep olur, diğer elemanlarda çoksa bu eğilim artar. IV. evin ucunda duran bir planet genellikle kendi doğasına göre bir hastalığa eğilimlidir. Güneş ve ay birbirlerine – Açı yapıyorlarsa veya güneş Satürn’e – Açı ve ay Marsa – Açı yapıyorlarsa ve bu Açılar sabit burçlar arasında ise yüz ve gözlerden gelebilecek tehlikeleri anlatır.
Mars, yaralanmalara, kesiklere, vuruşlara, yerinden oynamalara elverişlidir.
Satürn, düşmelere, kırıklara sebep olur.
Uranüs, beklenmedik hastalık ve mutsuzlukları anlatır.
Güneş ve ay, mars karakterindeki burçlarda Satürn ve Uranüs’e – Açı yapmışlarsa Satürn karakterli burçta marsın altına düşmüşlerse veya Satürn (-) Uranüs ise bela, kaza ve hastalıklara eğilim verirler.
Kaynak: Astrology – Derek anda Julia Parker

Bir cevap yazın

error: Content is protected !!