SAĞLIK ASTROLOJİSİNDE EVLER

Maalesef astrolojinin tüm konuları işlenirken, sağlık konusu ihmal edilir. Ya da elde fazla doküman olmamasından kaynaklanan bir vurdumduymazlık hüküm sürmektedir. Hemen her astroloji sitesinde “Boğa burcunda Yeniay”, “Mars yengeç burcunda” gibi artık binlerce defa tekrarlanan yazıları bulursunuz ama bir türlü sağlık hakkında yeni bir şeyler bulamazsınız. Grubumuzun da ideali faydalı astroloji bilgileri paylaşımı olduğuna göre bende fırsat buldukça sağlık konusunda bazı bilgiler paylaşmaya çalışacağım. İşte aşağıda bunlardan biri… Evler ve hastalıklar Evler Hastalıklar farklı nedenlerden ötürü gelişir. Bazen toplumsal baskılar nedeniyle, bazen psikolojik faktörler tarafından tetiklenebilir. Evler astrologlara çeşitli bozuklukların tezahür nedenini söyler. Sorunlu evlerdeki olumlu enerjiler, sağlık konusunda sigorta görevi görecektir.

Birinci Ev

Saldırganlık genellikle bu evde fazla yoğun planet yerleşimi olan insanlar için telaffuz edilebilir. Kişi fiziksel ve ruhsal düzeyde çaba gösterme eğilimindedir. Enerjinin dengesiz kullanımını kısa sürece gücün azalmasına sebep olabilir. Birinci ev konumu yoğun olan bireyler genellikle zor zamanlarda dinlenmek yerine vücutlarını ara vermeden sert ve yoğun stresi altında tutabilir. Bu kişilerin sağlık sorunları söz konusu olduğunda ılımlılığı öğrenmeleri gerekir. Birinci evde yoğun planet yerleşimi olan insanlar güçlü olma eğilimindedir. Bu insanların başkalarının yardımı olmadan kendilerini ifade etme ihtiyacı yüksektir ve bunu gerçekleştiremediklerinde hayal kırıklığı yaşayabilirler. Saf, bireysel ifade takip edildiğinde, sağlık hobileri veya iş aracılığıyla kendilerine özen gösterebilirler. Özellikle Neptün birinci evde ve ilk 8 derece içinde ise, kişi her türlü ilaca duyarlı olabilir. Özellikle Neptün’ün diğer natal gezegenlere açısı varsa, herhangi bir ilacın dozu normalden daha düşük olmalıdır.

İkinci Ev

İkinci evde yoğun planet yerleşimi olan kişiler kendi değerlerini kanıtlamak yönünde ezici bir arzu duyarlar. Onlar, büyük evler inşa etmek, almak, iş kurmak, milyonlarca paralar kazanma gibi türlü obsesyonlar yaparak kendilerine toplumun geri kalanı üzerinde saygınlık kurmak ihtiyacında olurlar. Elbette iradeleriyle vücutlarının üzerinde sürekli büyük bir gerginlik ile “bir şey yapma” eğiliminde olacaklardır. Örneğin, hedeflerine ulaşmak için yemek yemeyi, uyku uyumayı unutarak günde 16 saat çalışabilirler. Hedeflerine ulaştıktan sonra yeme alışkanlıkları genellikle sağlık sorunları oluşturur. Oburluk oldukça yüksek ihtimaldir. Bu kişiler ayrıca şeker ve karbonhidrat dozu yüksek olan yiyecekleri tüketme eğilimindedir. İkinci ev insanlara dünyevi anıtlara sahip olma enerjisi verse de onlara eninde sonunda mutluluk vermeyecektir. Öğrenmeleri gereken şey: mutluluğun satın alınamaz olduğudur. Bu kişiler, ne kendilerinin ne de insanların değerinin giydikleri kıyafet veya sahip oldukları materyallerle ilgili olmadığını anlamalıdırlar. İkinci evi yoğun planet etkisine sahip insanların mutluluğun gerçek doğasını öğrenmesi, vucutlarını daha az stres altına alarak arada bir dinlenme ve rahatlama yakalamalarına yardımcı olur.

Üçüncü Ev

Üçüncü evinde yoğun planet yerleşimi olan kişiler, genellikle kendilerinin “Sevgili manastırında”dırlar. Üçüncü evinde gezegenleri olan kişiler genellikle kendi yaşamlarında kendilerini ilgi merkezleri haline getirirler. Ve neticesinde kardeşleri ya da çevrelerindeki diğer insanlara yardım etme mecburiyeti altında girdiklerinde organları çevresel strese olumsuz tepki verebilir. Bu insanlar vücutlarını dinlendirmek için “kesintiler” ile bazı özel anlara sahip olmalıdır. Çevrelerinde “fazla insan” onlar için büyük bir hastalık veya hayal kırıklığı durumuna yol açabilir. Gerçekten de, üçüncü evde sinirler nedeniyle çevresel baskılardan muzdarip olunması muhtemeldir. Bu kişilerin telefon konuşmaları kısa yapmak ve komşuları ile kahve molasını kısa tutmak için çevresindekilere hayır demeyi öğrenmeleri gerekir. Bu gibi durumlarda kontrol ellerinde olduğunda, sağlıkları iyileştirilebilir hale gelir.

Dördüncü Ev

Dördüncü evinde yoğun planet yerleşimi olan kişilerin endişeleri anne veya ebeveynlerinin güvenliğini ve sağlığını korumak yönünde olacaktır. Onların ebeveynleri, çoğunlukla kendi oğulları ve kızlarının bireysel özgürlükleri ile büyümelerine izin vermek yerine, kişilik özelliklerini baskı yoluyla indirgemek eğilimi olur. Bastırılmış öfke nedeniyle nevroz gelişmesi mümkündür ve kişi içinde bulunduğu durumun bilinçli olarak farkında olmayabilir ve kendisiyle iç mücadelelerine doğru yol alabilir. Bu olumsuz duygularla bilinçli ve pozitif düzeyde çalışılmaz ise, sağlık bozulabilir ve kronik sorunlar özellikle 42 yaşından 49 yaşa kadar oluşarak yaşamın ilerleyen dönemini etkisi altına alabilir. Sağlıklı bir yaklaşım içsel çatışmalarını engelleyecek yollardan biridir. Bu insanlar ile ebeveynleri arasındaki ilişkiyi iyi incelemek gerekir. Bu kişilerin psikolojik danışma almaları, acıları hakkında konuşarak kendilerini rahatlatmaları gerekir. Duygularını açığa almak, bu bireylerin korkunç bilinçaltı yüklerinden kurtularak rahatlamalarına neden olabilir ve ancak bu şekilde sağlık sorunu iyileştirilebilir.

Beşinci Ev

Beşinci ev sevgi ile ilgilidir. Yani, bu evde yoğun planet yerleşimi olan kişiler aşk için büyük bir ihtiyaç hissederler. Bu kişiler sevgi eksikliği hissettiklerinde çevrelerinden bol sevgi almayı denemek eğilimindedirler. Böyle bir arama nedeniyle büyük duygusal yoğunluğun sonunda sık sık gelen, uzun ve belirsiz sağlık sorunları-rahatsızlıklar oluşabilir. Aşk için duyulan büyük ihtiyaç neticesinde kişileri parçalanmış ve sinirli bir şekilde kaotik ilişkiler içine sokabilir. Ayrıca, Beşinci evde yoğun gezegen yerleşimi olan bireyler yaşama arzularından mahrum kalacak şekilde büyük bir yalnızlık içinde yaşayabilirler. Beşinci ev insanlarında sevgi için duyulan arzunun kök nedeninin muhtemelen güvensizlik olduğunu fark etmek gerekir. Onların kendi kendinlerine de sağlıklı bir görünüme sahip olabileceklerini ve kendilerini yaratıcı şekillerde ifade ederek güçlenebileceklerini öğrenmeleri gerekir. Bu insanlar her zaman büyük bir yetenek veya aynı anda birkaç küçük yeteneğe sahiptirler ve bunları geliştirmek için uğraşmalıdırlar. Ayrıca her şeyden önce kendilerini sevmeyi öğrenmeleri gerekir. Terapi kendilerine duydukları güvensizliğin nedenleri keşfetmek ve kendilerine iyi davranmalarını sağlamak için yardımcı olabilir. Enerjileri sorunsuz aktığında kendini kabul etmekleri kolaylaşır ve neticesinde iyi sağlık ve iç memnuniyet üreyebilir.

Altıncı Ev

Altıncı ev en bilinen iki sağlık evinden biri olmasına karşın, yoğun planet yerleşimi insanlarda genellikle özgüven eksikliği vardır ve onlar kendilerini daha güçlü hissedecekleri güvenli bir yere doğru çekilme eğilimindedir. Ancak bunu yaparken ister istemez kendilerini göz ardı ederek, diğer insanların ihtiyaçlarına yenik düşerler ve bu şekilde onlar için yıkıcı olabilecek hastalıkların tohumları atılabilir. Altıncı evinde yoğun yerleşimi olan bireylerin en kısır duygusu, çevrelerindekiler yüzünden rahatsız edildiklerinde suçluluk hissetmeleridir. Diğer insanlar -eş, çocuk, akraba- ya da başkalarının istekleri ile ilgili olmak istemeseler de, bunu yapmadıklarında kendilerini suçlu hissetmek eğiliminde olurlar. Altıncı evi yoğun yerleşimde olan insanlar, başkalarına yardım etmezse, insanların onlara ihtiyaç duyacağına ya da seveceğine emin olamazlar. Ama elbette, başkalarının ihtiyaçlarını gidereyim derken kendi ihtiyaçlarını görmezden gelmenin bedelini ağır hastalıklar şekilde ödeyebilirler. Bu insanların başkalarının ihtiyaçlarına boyun eğmeye devam ettikleri sürece sinir ile ilgili rahatsızlıkları, şeker sorunları ve bağırsak bozuklukları ortaya çıkar. Altıncı evi yoğun olan bireyler, İyi bir sağlık ya da sorunlarla başa çıkmak için kendilerinde yaşadıkları suçluluk duygusuyla uzlaşmaları gerekir. Hayır kelimesi altıncı evinde yerleşimi yoğun olan kişiler için sağlıklı ve yerinde bir cevap olacaktır. Önce kendileri için çalışmayı öğrenme ve sonra diğerlerinin iyiliği için çalışma yönünde bir güzergâh belirlemeleri gerekir. Başka gezegenlere sert açılarda yerleşimler varsa ilaçlara alerjik reaksiyon gösterebilirler. Bu durum özellikle altıncı evde Neptün varsa geçerli olur. Bu bireyler muhtemelen en azından ilk başta, herhangi bir ilacın yarısını ilk doz olarak olmalıdırlar.

Yedinci Ev

Yedinci evinde yoğun planet yerleşimi olan kişiler sıklıkla bir şey başarmak için kendi ayakları üzerinde asla duramayacaklarını hissederler. Dolayısıyla, onların ortakları/eşleri potansiyel sorun anlamına gelebilir. Böyle bir uzlaşma ihtiyacı olumsuz bir özellik olabilir. Başkaları ile ortak olmak için duydukları ihtiyaç neticesinde eşlerini de işlerinin bir parçası haline getirme eğiliminde olurlar. Kendileri için tamam olmasına rağmen partnerlerinin ihtiyaçlarına boyun eğmek zorunda kalmak çok sinir bozucu olabilir. Neticesinde sağlık açısından güçsüzlük ve zayıflık belirtileri gösterirler. Yedinci evde yoğun yerleşimi olan bireyler kendilerinden vazgeçerek “Diğer yarıları”nın kendini tanımlama ve kişisel ihtiyaçlarını belirlemesine yardımcı olmak zorunda kalırlar. Zaman içinde kendilerini duygusal ve zihinsel stres altına alırlar. Bazı yedinci evi yoğun olan bireyler, yalnız değil de takım çalışması yapmakta daha başarılı olurlar. Böyle bir işbirliğinde yanlış bir şey yoktur ve herşey yolunda gider. Ama takımın parçası olacak ortaklar inceden inceye muayene edilmelidir. Yedinci ev yerleşimi olan kişiler çoğu kez bireysel güvensizlik nedeniyle ortak sahibi olduklarından bu kişilerin kendilerine güven eksikliğini veya kendi hayatlarını yaşama korkusunu gidermeyi öğrenmeleri gerekir. Bu koşulun hiç bir sağlıklı nedeni yoktur ve biraz psikoloji ve dürüstlük ile durumu değiştirmek gerekir.

Sekizinci Ev

Bu ev, özellikle bireyin kendi vücudu üzerine kaba güç uygulama eğilimini gösterir. Bu evde yoğun gezegen yerleşimi olan kişilerin (Sekizinci Ev psikolojik olarak yoğun ve karmaşık olma eğilimindedir.) derin psikolojik sıkıntıları yüzünden fiziksel sağlıklarını bozulabilir. Bu kişiler duygusal yara oluştuğunda, onları bilinçaltının karanlık mahzenlerinde saklayarak içselleştirme eğiliminde olurlar. Bu koşullar altında kalan organların sorunları dışarı atmaları yıllar alır, ancak iyileşme-yaklaşık 42 ile 49 yaşları arasında mümkün olur. Ayrıca, sekizinci ev kronik rahatsızlıkları-gelişmekte görevli olduğundan uzun bir süre için bunu yaptığında genellikle ölümle sonuçlanır. Bu evde yoğun yerleşimi olan insanların genellikle bazı geçmiş duygusal anılardan kendilerini temizlemek ve bunu yaparken vücutlarını acımasızca cezalandırmaktan vazgeçmeyi öğrenmeleri gerekir. Bu kişiler içsel bazı noktalarda dönüşümler geçirmeyi ve duygusal eşiklerini bastırmayı öğrenmediklerinde gizli duygusal güvensizlik yüzünden istedikleri başarıyı çok zor elde ederler. Iş hayatında başarılı olmak için işyerinde 12 ila 16 saat çalışabilirler. Buna ek olarak bir iş hedefini elde etmek için kendilerini çok ağır psikolojik yükler altına sokarlar. Sonuçta kaçınılmaz olarak sebat ve hayatta kalmak için on güce sahip olmalarına rağmen, kendilerine aşırı yüklenmek sebebiyle vücutları çatlayabilir. Psikolojik danışma, terapi ya da psikiyatri genellikle Sekizinci Evinde yoğun yerleşim olan bireylerin bilinçaltını açmak için en iyi yoldur. Normalde inançlarında son derece içe dönük olduklarından belki sorunları üzerinde çalışmak için kendi iç yapılarında sessizce uğraşmaları problemleri çözmelerine yardımcı olur.

Dokuzuncu Ev

Bu ev en geniş anlamıyla yüksek idealler, inançlar ve felsefeler ile ilgili olduğu için bu evde gezegen yerleşimleri olan insanların sağlık sorunları olması ihtimali genellikle en az düzeydedir. Yüksek Allah inancı ya da bazı yüce kuvvetler vesileyle en şiddetli hastalıkların üstesinden gelebileceklerine dair inanç, zihinsel, duygusal ve fiziksel düzeyde mevcuttur. Ancak, olumsuz bir tutum er ya da geç sağlık sorunlarına neden olabilir. En olumsuz noktalarda kötü düşünceler içine daldıklarında hastalık potansiyeli gelişebilir. Onuncu Ev Onuncu evde yoğun planet yerleşimi olan kişiler toplumsal baskılara karşı çok hassastırlar. Bu kişiler genellikle ebeveynleri, arkadaşları veya iş arkadaşları tarafından kabul edilerek kendileriyle gurur duymayı ve hayal ettikleri üst noktalara gelmeyi hedeflerler. Aynı zamanda Onuncu Ev bireyleri anne tarafından kabul edilmelerinin tek yolunun toplum tarafından kurulan normları takip etmek olduğunu düşüncesine sahiptirler.

Onuncu Ev

Onuncu Evinde yoğun planet yerleşimi olan bireylerde bu tür baskıların vücutlarında büyük stres oluşturması kuvvetle muhtemeldir. Onlar bir eş ve iki çocuklu bir ev hayallerini tesis etmek, toplumun taleplerini yerine getirmek için şirket merdivenlerini hızla tırmanırlar. Bunun için 12 ila 16 saatlik çalışma koşullarına boyun eğebilirler. Genellikle rahatlama ve tatil kelimelerinin anlamını bilmiyor olabilirler. Bedenlerini bir sonraki stres ve baskılara karşı yeniden yapılandırmak için ihtiyaç duydukları zamanı kendilerine tanımazlar. Onuncu evde yoğun planet yerleşimi olan bazı kişiler, popülerlik aramalarında fazlasıyla hayal kırıklığı ile karşılaşabilirler. Akranları tarafından tanınmak için sıkı çalışmaları gerekebilir. Endişeler ve çok çalışmak içsel baskıları ve neticesinde kronik rahatsızlıkların neden olabildiğini durumları oluşturur. Sağlık problemleri genellikle orta yaşlarda tezahür edecektir. Yaşla birlikte, bu kişilerde anne veya toplum için kendilerini ait spesifik hedeflere doğru çalışma isteği artar ve bu yüzden sağlıklarına özen gösterme eğiliminde olurlar. Doğum haritasında onuncu Evin zirvesine sekiz derecelik bir konumda yerleşen Neptün ilaçlara duyarlı birey göstergesi olabilir.

On birinci Ev

Aynı dokuzuncu evde olduğu gibi, bu evdeki planetsel yerleşim sağlık sorunlarını anlatan bir yerleşim değildir. Doğum haritasında on birinci evinde yoğun gezegen yerleşimi olan kişiler, kendi hayal ve isteklerini gerçekleştirmek için çalışma eğiliminde olurlar. Birçok defa farklı, geniş, gurup ve organizasyonlara dâhil olurlar. Bazı koşullarda, sosyal çevreleri, gurup ve arkadaşların beklentilerinde oluşabilecek fazlalıklar, bu kişilerin stres altına girmelerine sebep olabilir.

On ikinci Ev

Altıncı Evde olduğu gibi, onikinci ev de doğrudan sağlık sorunları ile ilgilidir. Özellikle, yatarak tedavi gerektiren hastalıkları gösteren evdir. Ayrıca psikolojik sorunların habercisi de olabilir. Güçlü bir onikinci ev yerleşimi olan insanlar alt zihinlerinde bilinçli olarak duygularını gizleme eğiliminde olurlar. Aynı dördüncü ve Sekizinci Evlerde olduğu gibi, Hastalığın fiziksel tezahürü bu insanların negatif duyguları üzerine kuruludur. Yoğun gezegen yerleşimi yüzünden, kişiler duyguların dışa vurulmasına izin vermezler. Sonsuza dek kendilerini baskılama ve gizleme eğiliminde olurlar. İlerleyen gezegenlerin yaptığı transit neticesinde bastırılmış bu birikimler salgılanmaya başlar ve neticesinde hastanede sonuçlanan travmatik duygusal boşalmalar yaşanır. Aynı zamanda onikinci evinde yoğun planet yerleşimi olan bireyler duyguları hakkında kendilerini karşı dürüst olabilirler ve böylece hastane tecrübesi yaşamayı engellerler. Bunun için terapi en iyi çözümdür. İyi arkadaş veya eşler problemlerin çözümünde ya da duyguların açığa çıkarılmasında sondaj panosu olarak görev yapabilirler. Konuşma terapisi bu bireyler için en iyi çözümdür. İçlerinde barınan haset, kıskançlık, nefret veya öfke gibi duyguların kaçınılmaz rahatsızlıklara neden olacağını öğrenmek zorundadırlar. Bu durum onlar için geçerli karmik bir yasadır. Öğrenmeleri gereken şey; “Ne ekersen onu biçersin” mantığıdır. Düşüncelerini saf ve ahlaklı tutmak için uğraşmazlarsa soluğu hastanede alırlar. Pozitif düşünceler hayatları üzerinde sigorta görevi görecektir.

Gufran Erkılıç

Bir cevap yazın

error: Content is protected !!